Chcielibyśmy, aby nasi klienci zasmakowali smaków z całego Świata. Tym razem, przedstawiamy bagietkę francuską, która tak naprawdę nie wywodzi się z Francji...

Chcielibyśmy, aby nasi klienci zasmakowali smaków z całego Świata. Tym razem, przedstawiamy bagietkę francuską, która tak naprawdę nie wywodzi się z Francji...
Została w 1815 roku przywieziona do Francji przez Austriaków, i właśnie oni jako pierwsi zajadali się na ulicach Paryża "bułkami austriackimi".

Sekretem jest jej odpowiednie wyrabianie, czas leżakowania oraz wysoka temperatura pieczenia. Z ciekawostek, istnieje specjalny dekret z 1993 roku który mówi o tym, że bagietka powinna ważyć około 250 gramów.

W naszej piekarni oferujemy tradycyjne bagietki oraz bagietki z dodatkami: oliwki, suszone pomidory.

Bagietka francuska - na zakwasie pszennym, długo leżakująca 2

<< Nowości