Polityka jakości w firmie S.C. H.I.M. Pierchała Piekarnia

Już od kilkudziesięciu lat Piekarnia Pierchała oferuje pieczywo i wyroby cukiernicze cieszące się niesłabnącym zainteresowaniem wśród konsumentów. Sekretem naszych wypieków jest tradycyjna receptura i najwyższa jakość, która w całym procesie produkcji jest sprawą priorytetową. Kupując nasze produkty, Klient ma pewność, że kupuje pieczywo na naturalnym zakwasie, bez dodatków sztucznych barwników, konserwantów i ulepszaczy.

  • Nie stosujemy żadnych sztucznych konserwantów czy polepszaczy.
  • Zaopatrujemy się w surowce jedynie u sprawdzonych dostawców.
  • Wdrożony system kontroli HACCP.
  • Nasza jakość została wielokrotnie doceniona licznymi nagrodami w konkursach o zasięgu regionalym.

Chcąc w pełni zaspokajać oczekiwania naszych Klientów, nieustannie pracujemy nad recepturami nowych produktów, które po starannej selekcji są wprowadzane do sprzedaży. Opracowywanie nowych rodzajów pieczywa jest procesem długotrwałym, poprzedzonym wieloma dniami pracy nad recepturą, ustalaniem proporcji składników, prób wypieku i degustacji.
Tą dziedziną piekarnictwa zajmuje się Henryk Pierchała - syn założyciela, obecnie główny prowadzący piekarnię - a jego żona Gabriela wspiera męża w poszukukiwaniu nowinek piekarniczych. Nasza fachowość, wiedza i doświadczenie, bez których tworzenie nowych przepisów byłoby niemożliwe, zaowocowały powstaniem nowych rodzajów pieczywa, takich jak: chleb żytni z amarantusem, chleb orkiszowy czy chleby razowe z dodatkiem owoców aronii i żurawiny, śliwki, moreli i orzechów.

Jakość 2

<< Strona główna